събота , 2 декември 2023
Водещи новини

Пандуров пуска чешма в центъра на Поибрене

Вместо да изкърпва дупки по улиците на с. Поибрене, кметът му Иван Пандуров поиска от местната изпълнителна и законодателна власти част от 10 000 лева, заделени за целта, да бъдат пренасочени за пускането в действие на чешма в центъра и укрепването на мост на ул. „Йордан Кискинов”.

Съветниците от комисията по териториално и селищно устройство се съгласиха, отчитайки факта, че мостът е опасен и линейките отказвали да минат по него. Пандуров уточни, че водата в чешмата ще минава през водомер и ще има механизъм за спиране. За чешмата ще отидат около 1200 лева, а за моста 800 лева. Останалите 8000 лева от общо 10 000 лева, планирани за изкърпване, вероятно ще бъдат похарчени за довършване основната реконструкция на улицата към т.нар. ромска махала, се разбра от още от обсъжданията. Ремонтът й стартира през миналата година, като по обекта бяха отчетени над 30 000 лева.

Вижте още

Панагюрска община представи във финансовото министерство списък с капиталови проекти

Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов участва днес във форума „Общините – перспектива 2027. Правителство, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.