Науката е слънце за Цветелин Сираков

Учениците Цветелин Сираков и Ива Топалова от ОУ „20 април” премериха сили в творческото писане на английски език, като есето на Цветелин се класира между първите три най-добри в Пазарджишка, Благоевградска, Кюстендилска и Смолянска област и беше допуснато до национална класация.

Особен интерес и желание за участие предизвика състезанието по правопис на английски езикSpellingbee, организирано от Корпус на мира и МОМН преди време. В него участваха 12 априлци от 5-8 клас. Двубоят за първото място е бил между Ива Топалова и Цветелин Сираков. Първи отново е бил Цветелин, но и двамата ще мерят сили на национално ниво в Пловдив на 20 април 2013 г.
Възпитаникът на ОУ „20 април” Цветелин Сираков е на „ти” и с математиката. При провеждане на областния кръг (23.03.2013) на международното математическо състезание „Европейско кенгуру“ при седмокласниците Цветелин Сираков е с най-висок резултат заедно с още две деца от МГ „Константин Величков“ – Пазарджик, следван от Станислава Захариева и Иван Рендаков също от ОУ „20 ти април“.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.