Водещи новини

Дами укротиха мъжете

Край на спора между съветниците отляво и отдясно на 27 февруари за разпределението на 24-те хиляди сложиха две дами – зам.-кметът на общината Галина Матанова и председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева.

Зам.-кметът попита съветниците как така взети в комисии решения претърпяват трансформации след това. „Много ми е болно тук да делим и противопоставяме спорта и селата. Мисля, че от този микрофон отговорно трябва да заявяваме позиции… Спортът е сред ресорите, за които много и различни мнения се чуха… За съжаление, и тук стоят много личностни взаимоотношения”, каза г-жа Матанова и призова съветниците да гласуват по съвест и да се спрат дебатите, за да не се опорочи доброто, което се случва.

 

„Срам ме е, че разискванията по бюджета за настоящата година се сведоха до 24 000 лева, очаквах сериозен анализ на финансовата рамка и за това какво ни предстои, както и предложения как ще осъществяваме работата си. Примерно с контрол на всеки три месеца относно европроектите и изпълнението на бюджета”, заяви Веселина Зумпалова-Ралчева. Тя изрази мнение, че няма нищо смущаващо в това едно предложение да се подкрепя в една комисия, а в друга не. Историята на тези 24 000 може много лесно да се проследи в електронната система на ситипарламента „Тези 24 000 лева не отразяват философията на бюджета и визията за развитие на общината”, заключи „първата сред равни” и в 18.10 часа даде 15 минути почивка на съветниците,чието заседание стартира към 14.20 часа.

 

На практика основният анализ и дебат на сесията от 27 февруари бе повече за отчета на бюджета за 2012 година, а не за новия бюджет.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.