Водещи новини

Върхът на дебатите – 24 000 лева

На 27 февруари се проведе едно от  дългите редовни заседания на ОбС-Панагюрище. Най-важните задачи на местните законотворци по време на продължилата почти 6 часа сесия бе приемането на отчета за бюджета на Община Панагюрище за 2012-та година и бюджета на общината за 2013 година. Тези точки от дневния ред предизвикаха сериозни дебати, които продължиха 4 часа. В 19 часа бюджетът за 2013 година бе приет със 17 гласа „за“ и двама въздържали се в лицето на председателите на две от групите – Надежда Пърлева от „За свободна община“ и Станимир Велчев от БСП.

Преди крайното решение обаче в ябълка на раздора стана разпределението на 24 000 лева при финансова рамка от милиони.

 

След като бе постигнато принципно съгласие за одобряване на по 4000 лева за допълнителни възнаграждения за преподавателите в ОШИ „Евгений Зумпалов” и за лятната работа с деца за Обединен детски комплекс, основният спор по приемане на бюджет `2013 се съсредоточи върху 24 000 лева. Разнобоят за какво да бъдат похарчени парите, предвидени за евентуално разплащане фасадата на Градската библиотека (за което се води съдебен спор), пролича още на заседанието на комисията по териториално и селищно устройство, за което „Оборище” писа на първа страница в предишния си брой.

На 27 февруари спорът продължи с пълна сила. В крайна сметка, бе прието предложението на Христо Калоянов от ГЕРБ средствата да отидат за доизграждане на фундамент за поставяне на седалки на източната трибуна на стадион „Орчо Войвода”. От ГЕРБ, в лицето на Томи Наплатанов, се обосноваха още, че с това ремонтът ще приключи и се постига устойчивост в действията. От БСП и „За свободна община” настояваха парите да бъдат разделени по равно между 8-те села за капиталови разходи.

 

Предложението бе гласувано с 10 „за”, 1 „въздържал се”, а „против” беше Георги Гергинеков от БСП.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.