Водещи новини

Декупаж, петокласници и много ентусиазъм в СОУ „Нешо Бончев”

С много желание и сръчност десетки детски ръце се докоснаха до декупажната техника, а ентусиазмът, с който го направиха, показа че за част от тях това ще е само началото.

С час по уъркшоп във вчерашния следобед приключи Седмицата на предприемачеството в СОУ „Нешо Бончев”, които от години работят с организатора на инициативата в страната – Джунийр Ачийвмънт. Нестандартното занимание в клас бе организирано от класния ръководител на 5б клас – Донка Гарчева.
Г-жа Гарчева запозна ученици, учители и гости с историята на декупажа, обяснявайки, че със заниманието стартират тема „Моят бизнес”, с помощта на която ще проявят уменията, талантите, съобразителността, толерантността си, и не на последно място – ще станат част от семейството на предприемачите. Една от идеите е предметите, които изработват децата да бъдат включени в базар, за да проследят реализацията на продукта си.
Специален гост на проявата бе г-жа Пепа Зяпкова, която стъпка по стъпка, увлекателно за деца и възрастни, разкри част от декупажната техника. След това четири отбора с по четири-пет деца, не губиха време и пристъпиха към изрязването на елементи от салфетки, които поставиха върху дървени дъски и фиксираха, както им бе показано, за да могат впоследствие да лакират. Аз съм ентусиаст, а не специалист, сподели още с децата г-жа Зяпкова, показвайки част от своите декорирани предмети.
Г-жа Гарчева уточни, че планира часът да е първият от поредица, в който децата да продължат за изучават тънкостите на декупажното изкуство.

 

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.