Търсят добротворци към децата с призове „Златна ябълка”

Ако познавате обикновен човек, който е направил нещо добро за някое дете или група деца, изпратете ни неговата история.

Всички истории на обикновените хора – герои ще бъдат публикувани в този сайт, а благодарение на нашите медийни партньори ще достигнат и до много повече хора. Това е част от призива на организаторите от Националната мрежа за децата, които за четвърта поредна година с наградите „Златна ябълка” ще търсят хора и организации, които са допринесли за по-добрия живот на децата у нас.
До 20 април е срокът за номиниране на общини, училища, компании, политици и журналисти с принос към живота и благосъстоянието на децата в България. Основната цел е обаче да бъде открит Героя – обикновения човек, направил нещо значимо за децата. През 2014 година за пръв път Героят на децата ще бъде определен не само от журито – за първа година ще бъде връчена и награда на публиката. Гласуването ще започне след затварянето на номинациите. Ако познавате Герой – можете да го номинирате на 1june.nmd.bg.
Герой на 2013 година е Дарин Маджаров (създател на сайта Уча.се), през 2012 година – Илияна Кълева (единствената българка, осиновила четири деца). Наградите „Златна ябълка” се връчват всяка година в навечерието на 1 юни по време на официална церемония, посветена на българските деца.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.