понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Децата от ЦНСТ „П.Бобеков” са и екоактивисти, и добри шивачи

Еко-инициатива, която е на път да се превърне в традиция се проведе на 13 април в двора на Център за настаняване от семеен тип за деца (ЦНСТ) „Павел Бобеков”.

Екип от 11 представители на фондация „За Оборище” посети Центъра, където заедно с деца засадиха овощни дръвчета, съобщиха от фондация „Социални практики в общността”, които управляват социалната услуга.
Гостите разказаха накратко за дейността и целите на фондацията и споделиха, че през април 2013 година също са засаждали дръвчета съвместно с децата в двора на „Павел Бобеков”, но подчертаха, че това не са единствените им посещения и контакти с тях. До този момент фондация „За Оборище” е предоставила обучение на няколко деца, пребиваващи в социалната услуга, подкрепяйки ги в придобиване на различни житейски и професионални умения, според проявения от тях интерес и заложби, в посока бъдещата професионална реализация в живота. Това начинание ще продължи и за напред, споделиха гостите.
Отново на 13 април, децата от Центъра получиха признание за това, че заедно с представител на екипа, са подготвили зелените връзки, които носиха два дни участниците на националния фестивал „Родолюбие”.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.