Водещи новини

Всички тенисисти отиват на финали догодина

Единствените отбори на спортен клуб по тенис „Панагюрище”, които не успяха да се класират на финали за държавните първенства по тенис на маса, играха в края на миналата седмица квалификации. Тимовете на девойките младша възраст и 12-годишните момичета се представиха много добре и продължават напред в надпреварата, обясни треньорът им Борис Влахов.

Двата тима в немалка степен се припокриват – при големите Десислава Ботева е капитан и основен двигател, подпомагана от Кристина Иванова, Женя Любенова и Мариела Ангелова, а при малките освен Иванова, Любенова и Ангелова играе и Преслава Петрова.
Квалификационните мачове се играли в Пловдив от 6 до 8 декември, като конкуренцията била силна. Кадетите отпаднали само от тима на Чепеларе, като и както досега Влахов се въздържал от намеса, защото от една страна е част от спортното училище в града, и от друга, треньор в родния клуб. Победата на Чепеларе била от 4:3. По-малките записали загуби със същия резултат от Момчилград и Златица, но надделели над столичен тим и отборите на Симеоновград и Стамболийски. Въпреки, че се класирахме, вероятно трудно ще достигнем до медали догодина, прогнозира Влахов.
Следващата седмица предстои кръг от „А” Републиканска група, където ще се състезават Мариета Влахова, Кръстина Иванова, Женя Любенова и Йоана Ботева. Основната цел пред момичетата е да се обиграват и трупат опит.
Влахов подчерта, че няма друг клуб в страната, класирал всичките си отбори за различните възрасти на финали.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.