Всички тенисисти отиват на финали догодина

Единствените отбори на спортен клуб по тенис „Панагюрище”, които не успяха да се класират на финали за държавните първенства по тенис на маса, играха в края на миналата седмица квалификации. Тимовете на девойките младша възраст и 12-годишните момичета се представиха много добре и продължават напред в надпреварата, обясни треньорът им Борис Влахов.

Двата тима в немалка степен се припокриват – при големите Десислава Ботева е капитан и основен двигател, подпомагана от Кристина Иванова, Женя Любенова и Мариела Ангелова, а при малките освен Иванова, Любенова и Ангелова играе и Преслава Петрова.
Квалификационните мачове се играли в Пловдив от 6 до 8 декември, като конкуренцията била силна. Кадетите отпаднали само от тима на Чепеларе, като и както досега Влахов се въздържал от намеса, защото от една страна е част от спортното училище в града, и от друга, треньор в родния клуб. Победата на Чепеларе била от 4:3. По-малките записали загуби със същия резултат от Момчилград и Златица, но надделели над столичен тим и отборите на Симеоновград и Стамболийски. Въпреки, че се класирахме, вероятно трудно ще достигнем до медали догодина, прогнозира Влахов.
Следващата седмица предстои кръг от „А” Републиканска група, където ще се състезават Мариета Влахова, Кръстина Иванова, Женя Любенова и Йоана Ботева. Основната цел пред момичетата е да се обиграват и трупат опит.
Влахов подчерта, че няма друг клуб в страната, класирал всичките си отбори за различните възрасти на финали.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.