Хандбалните мачове за 2013-та приключиха

Поредният кръг от зоналното първенство на зона Тракия за 14-годишни девойки се проведе в събота, 7 декември. След отлично изигран първи кръг, във втория, тимът на ХК „Панагюрище” отстъпи в първия мач на домакините от Хасково.

Безлична игра през целия мач, липса на мотивация и борба за победа – това бе картинката на двубоя, коментираха треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов. От титулярния състав отсъствали две много важни състезателки и това се отразило и на другите момичета. В следващия мач, вторият състав на отбора се наложил над доста по-слабия отбор на Труд.
Панагюрският отбор продължава да бъде на първо място във временното класиране. Тази загуба трябва да стимулира момичетата да тренират с още по-голям хъс и като излязат на терена – да воюват с панагюрски дух за победата, в противен случай ще се разминат с медалите, анализираха още треньорите. На отбора предстои участие за Купа България през февруари догодина, а след това пролетния полусезон от зоналното първенство.
Съставът на отбора е – Стейси Георгиева, Маргарита Илиева, Донка Ушева, Мирослава Петрова, Габриела Панайотова, Славка Иванова, Мария Маслева, София Пашова, Стиляна Добрева, Станислава Чакърова, Марина Чардакова, Петя Мангова.
Ден по-късно – на 8 декември, за Гълъбово отпътували 19-годишните девойки. Те също участвали във втория кръг от зоналното първенство. Тук панагюрските хандбалистки показали как се воюва за победа. Въпреки недобрата си подготовка, в първия мач момичетата се наложили над Поморие с резултат 21:11. Вторият мач бил срещу отбора на Хасково, чийто девойки учат в спортно училище, понякога тренират двуразово и всяка седмица играят мач във „А”РХГ. Карагьозова и Атанасов поясниха, че мачовете между Панагюрище и Хасково в тази възраст винаги протичат в нажежена обстановка, предвид грубата игра на хасковлийки. И този път сценарият бил същият, като в 4-та минута на мача умишлено, най-грубата състезателка на Хасково, направила подсечка на Йорданка Тодорова. Това я извадило „от строя” за 10-тина минути. Останалите състезателки обаче запазили хладнокръвие и продължили борбата. След влизането в игра на най-добрата състезателка на „Панагюрище” нещата потръгнали отново и първото полувреме завършило с гол в повече за нашите. Второто полувреме започнало с още по-изнервена игра от страна на Хасково. Панагюрските хандбалистки спазили указанията на треньорите и не се подали на провокации, което донесло победата на тима. С победата си над Хасково (17:15) Панагюрище е на челото в класирането:
1.ПАНАГЮРИЩЕ
2.ХАСКОВО
3.СЛИВНИЦА
4.ПОМОРИЕ
5.ГЪЛЪБОВО
Съставът на отбора е – Йорданка Тодорова, Тотка Дойкинова, Екатерина Табанджова, Ангелина Симеонова, Ивайла Панайотова, Мария Савлекова, Галя Иванова, Теодора Куртева, Нелина Маслева, Ива Караджова.
През февруари догодина, 19-годишните девойки ще мерят сили за Купа България, която ще се проведе в Хасково.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.