Водещи новини
Лора Куруджиева и Стивани Джунова /вдясно/ по време на конкурса "Рига Симфони". СНИМКИТЕ са предоставени от майката на Лори

Лора Куруджиева и Стивани Джунова се върнаха с медали от Международния конкурс „Рига симфони“, Латвия

Павлина ЛАЛЕВА

Блестящо се представиха панагюрските певчески таланти Лора Куруджиева и Стивани Джунова на Международния конкурс „Рига симфони“ /Riga symphony/, Латвия. Той се проведе в края на миналата седмица и началото на тази в няколко категории, направления и възрастови групи /8-10 години., 11-13 г., 14-17 г., 18 +години/. За първите места в конкурса се състезаваха участници от 12 държави. България представяха 8 таланти, два от които Лора Куруджиева и Стивани Джунова от Школата от поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към Центъра за подкрепа и личностно развитие – Панагюрище. И двете успяха с изпълненията си да впечатлят международното жури, съставено от представители на Латвия, Молдова, Швейцария, България, Естония, Армения, Малта, Казахстан, Чехия, Полша, Малта, Германия и Италия. И двете бяха най-малки в групите си, но това не им попречи да преодолеят конкуренцията, да получат високи оценки и на гърдите им да заблестят медали.

Лора Куруджиева

С изпълнението си на авторската песен „Слънце мое“ Лора спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ, а в направленията „Песен на роден език“ и „Световен хит“ СРЕБЪРНИ медали.

Стивани Джунова спечели ДВА СРЕБЪРНИ и един БРОНЗОВ медал в направленията „Фолклор“, „Световен хит“ и „Песен на роден език“. Бурни аплодисменти и за двете момичета. Техни вокални педагози са госпожа Нона Немигенчева и госпожа Пепа Филина.

Стивани Джунова

Момичетата пяха на „Рига симфони“ благодарение на отличното си представяне на конкурса „Кръстопът на музите“ в София тази есен.

Медалистките и техните родители изказват ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ  на всички, които ги подкрепиха финансово! Без тази подкрепа участието им в конкурса „Рига симфони“ нямаше да може да се осъществи! 

 

 

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити 148-та годишнина от Априлското въстание

Мениджърският екип на  „БУНАЙ“ АД  поздравява своите служители, работници и партньори, и техните семейства със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.