четвъртък , 25 април 2024
Лора Куруджиева и Стивани Джунова /вдясно/ по време на конкурса "Рига Симфони". СНИМКИТЕ са предоставени от майката на Лори

Лора Куруджиева и Стивани Джунова се върнаха с медали от Международния конкурс „Рига симфони“, Латвия

Павлина ЛАЛЕВА

Блестящо се представиха панагюрските певчески таланти Лора Куруджиева и Стивани Джунова на Международния конкурс „Рига симфони“ /Riga symphony/, Латвия. Той се проведе в края на миналата седмица и началото на тази в няколко категории, направления и възрастови групи /8-10 години., 11-13 г., 14-17 г., 18 +години/. За първите места в конкурса се състезаваха участници от 12 държави. България представяха 8 таланти, два от които Лора Куруджиева и Стивани Джунова от Школата от поп и джаз пеене „Евгени Зумпалов“ към Центъра за подкрепа и личностно развитие – Панагюрище. И двете успяха с изпълненията си да впечатлят международното жури, съставено от представители на Латвия, Молдова, Швейцария, България, Естония, Армения, Малта, Казахстан, Чехия, Полша, Малта, Германия и Италия. И двете бяха най-малки в групите си, но това не им попречи да преодолеят конкуренцията, да получат високи оценки и на гърдите им да заблестят медали.

Лора Куруджиева

С изпълнението си на авторската песен „Слънце мое“ Лора спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ, а в направленията „Песен на роден език“ и „Световен хит“ СРЕБЪРНИ медали.

Стивани Джунова спечели ДВА СРЕБЪРНИ и един БРОНЗОВ медал в направленията „Фолклор“, „Световен хит“ и „Песен на роден език“. Бурни аплодисменти и за двете момичета. Техни вокални педагози са госпожа Нона Немигенчева и госпожа Пепа Филина.

Стивани Джунова

Момичетата пяха на „Рига симфони“ благодарение на отличното си представяне на конкурса „Кръстопът на музите“ в София тази есен.

Медалистките и техните родители изказват ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ  на всички, които ги подкрепиха финансово! Без тази подкрепа участието им в конкурса „Рига симфони“ нямаше да може да се осъществи! 

 

 

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.