понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

37 нови работни места за трайно незаети

37 нови работни места подсигурява Община Панагюрище по проект “Подкрепа за заетост”. Той цели да осигури социална закрила, социално включване и субсидирана заетост на трайно незаети и без квалификация безработни,

като им гарантира сигурни месечни доходи и осигурителни права. Общинският проект се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на труда и социалната политика, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Наетите лица ще извършват дейности като пазачи-портиери, общи работници за поддържане на сгради и работници-копачи на канали и изкопи. Срокът на договора е девет месеца – от 12 август 2013 до 11 май 2014 година и с възможност за удължаване с още три месеца.
Подсигуряването на работа на трайно незаетите лица по тази програма станало възможно, благодарение на тясното сътрудничество и ползотворната работа между Община Панагюрище и Дирекция “Бюро по труда”. След като от Общинска администрация предварително са били заявени работните места към Дирекция “Бюро по труда” – Панагюрище, от там своевременно насочили лица за подбор. Общинското ръководство извършило подбор на предложените кандидатури от Дирекция “Бюро по труда”, като се срещнало лично с всеки един от желаещите да бъдат наети. Като работодател Община Панагюрище получава от бюджета на проекта средства за възнаграждения за всяко лице. Основното месечно трудово възнаграждение ще е в размер на 380 лева.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.