37 нови работни места за трайно незаети

37 нови работни места подсигурява Община Панагюрище по проект “Подкрепа за заетост”. Той цели да осигури социална закрила, социално включване и субсидирана заетост на трайно незаети и без квалификация безработни,

като им гарантира сигурни месечни доходи и осигурителни права. Общинският проект се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на труда и социалната политика, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Наетите лица ще извършват дейности като пазачи-портиери, общи работници за поддържане на сгради и работници-копачи на канали и изкопи. Срокът на договора е девет месеца – от 12 август 2013 до 11 май 2014 година и с възможност за удължаване с още три месеца.
Подсигуряването на работа на трайно незаетите лица по тази програма станало възможно, благодарение на тясното сътрудничество и ползотворната работа между Община Панагюрище и Дирекция “Бюро по труда”. След като от Общинска администрация предварително са били заявени работните места към Дирекция “Бюро по труда” – Панагюрище, от там своевременно насочили лица за подбор. Общинското ръководство извършило подбор на предложените кандидатури от Дирекция “Бюро по труда”, като се срещнало лично с всеки един от желаещите да бъдат наети. Като работодател Община Панагюрище получава от бюджета на проекта средства за възнаграждения за всяко лице. Основното месечно трудово възнаграждение ще е в размер на 380 лева.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.