Водещи новини

Седмокласниците от ОУ „Двайсти април“ получиха свидетелствата си за сновно образование

Пожелавам си седмокласниците да запазят детските си очи, защото в тези очи Панагюрище винаги ще бъде техният дом. Това каза кметът на община Панагюрище г-н Желязко Гагов в приветствието си към учениците от ОУ „Двайсти април” в началото на тържествената церемония за връчване на свидетелствата за завършено основно образование.

Събитието се проведе на 3 юли в голямата зала на Народно читалище „Виделина-1865” и на него присъства и заместник-кметът инж.Стоян Бодуров. По традиция тържеството започна с посрещане на училищното знаме. Тайната на изкуството, магията на театъра и въздействието им върху човешката душа бяха акцентите в думите на водещите. За да ги затвърдят, песни изпяха талантливите Наталия Пашова и Мария Димитрова, а група седмокласници представиха драматизацията „Не е куче като куче” по Чудомир.

От представянето на учениците стана ясно, че едно от нещата, които са научили през седемте години в ОУ „Двайсти април”, е да разпознават красотата навсякъде около тях.

С насърчителни думи към завършващите се обърнаха докторът по дентална медицина Генка Врагова и студентът по право в СУ „Св.Климент Охридски” Ангел Евтимов, възпитаници на училището. Двамата подчертаха, че ОУ „Двайсти април” се е утвърдило като среда, която изгражда мислещи хора, и пожелаха на априлци да се научат да казват „Благодаря”, да влагат сърце в това, което правят, и да не спират да мечтаят.

Силно развълнувана, прочувствено послание към седмокласниците отправи директорът на училището г-жа Дида Карайлева, а след нея класните ръководители г-жа Диана Гетова и г-н Красимир Костов.

Освен свидетелството си за завършено основно образование, всеки седмокласник получи за спомен сувенир с бродирани лого на училището и собственото си име. Пожелавайки им да упражняват всеки ден обич, кметът Гагов стисна ръката на всеки седмокласник. 

Вижте още

За трети път жителите на община Панагюрище избраха Желязко Гагов за кмет

Със свое Решение 44-ми-Н/24.06.2024 Общинската избирателна комисия обяви за избран за кмет на община Панагюрище …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.