понеделник , 20 май 2024
Водещи новини
Директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм инж.Лушка Апостолова

15 години Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище

Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище днес чества 15 години от обединението на трите професионални гимназии. Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Иван Лалов, зам.-кметът по стопанските дейности г-н Стоян Бодуров, общински съветници, началникът РУО – Пазарджик г-жа Ружа Семерджиева, представители на фирми, с които училището си партнира.

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов поздрави празнуващите, като сподели, че през 2008 г. е бил част от последния випуск в едно от трите училища.

Иван Лалов – председател на Общински съвет – Панагюрище

Г-н Лалов даде висока оценка на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и подчерта, че тя изгражда личности. Той призова учениците да се отнасят с уважение към учителите си.

В словото си г-жа Ружа Семерджиева посочи, че панагюрската Професионална гимназия е водеща не само в област Пазарджик, а в цялата страна. Тя припомни, че училището е новатор в дуалното обучение и резултатите са видими.

Поздрав към учители и ученици отправи и Лушка Паланкалиева, директор  административни и регулаторни дейност в „Асарел-Медет” АД. Тя акцентира върху проекта дуално обучение, чиято реализация започна преди едно десетилетие, а тази година ще се дипломира шестият випуск.

За извървения нелек път досега и постигнатите успехи слово прочете директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм инж.Лушка Апостолова. 

Последваха народна песен в изпълнение на възпитаничка на училището

и постановката „Ветрената мелница” по разказа на Елин Пелин. Сценичната реализация бе дело на ученици от 8 и 9 клас с художествен ръководител г-жа Атанаска Джоголанова, преподавател по български език и литература.

За място на събитието празнуващите избраха Театър дом-паметник. Водеща бе учителката по български език и литература г-жа Мария Куртакова. Тя направи ретроспекция на професионалното образование в Панагюрище и посочи, че тази година се навършват 70 години от откриването на първото професионално училище в Панагюрище. Датата

15 септември 1954 г.

Инициативите, посветени на 15-годишнината на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, започнаха на 8 април и приключват утре, 12 април.

Вижте още

Литературна среща с акад.Благовеста Касабова предстои в гр.Стрелча

инж. Радка ЕНЧЕВА-КОЧЕВА, РЕКИЦ „Читалища“ На 13 май „Литературният поход в читалищата на Пазарджишко“ спира …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.