събота , 27 април 2024
Група "Модика"

Група „Спринт” и приятели изнесоха концерт с каузи в Панагюрище

Легендарната рок група „СПРИНТ“, „Дует с кауза “ /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, група „Хоризонт“ и Красимир Недялков обединиха творчеството си в Концерти с кауза. Панагюрище беше един от първите градове от турнето им, като концертът се проведе под патронажа на ВрИД кмета г-н Петър Каменски. Поради служебни ангажименти той не успя да присъства на събитието, но поздрави организаторите за невероятния концерт и изпрати кошница с цветя.

От името на общинското ръководство заместник-кметът г-н Стоян Бодуров поздрави всички за прекрасната инициатива.

Зам.-кметът Стоян Бодуров поздравява участниците в концерта

Той отбеляза, че каузата за превенция на репродуктивните проблеми е от изключително значение както за своевременното информиране за репродуктивния статус сред младите хора, така и за демографската политика на страната. В заключение г-н Бодуров призова публиката да слуша повече българска музика.

Водещи на концерта бяха Галя Георгиева и PR-рът Атанас Лазаров. С песента си „Прекрасна вечер“ те пожелаха на публиката незабравимо преживяване.

. Група „Хоризонт” зареди с много енергия и приятни емоции всички от публиката. Специални гости, прегърнали каузите, бяха момчетата от група „Модика”, които повдигнаха емоционалния градус на съгражданите си.

Участниците в кон;ерта с каузи в Панагюрище

По време на концерта бяха раздадени листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените. Част от средствата ще бъдат предоставени за ин витро процедура на семейство, за което родителството е мисия.

 

Турнето подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министерството на културата по проектите „Спринт 2023“ и проект „Концерти с кауза“ 2023.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

 

 

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.