събота , 20 април 2024
Водещи новини
Министърът на МРРБ Андрей Цеков и ВрИД кметът на Община Панагюрище Петър Каменски

Споразумения за два приоритетни проекта подписаха Община Панагюрище и МРРБ

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и ВрИД кметът на община Панагюрище Петър Каменски подписаха Споразумения за финансиране на обекти по Инвестиционната програма за общински проекти от Закона за държавния бюджет.

Едното Споразумение е за „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Интелигентно улично осветление на град Панагюрище“. Финансирането е в размер на 1 милион 560 хиляди лева.

Другото Споразумение е за „Благоустройство  на ул.“Кръстьо Гешанов от км 0+000 00 до км 0+547.00“ и за  662 хил. и 400 лева.

Средствата и за двата проекта се предоставят от държавния бюджет чрез МРРБ. Срокът за изпълнение e 31 декември 2026 г.

Припомняме, че на 20 февруари 2024 г.  Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Панагюрище сключиха Споразумение, съгласно което МРРБ предоставя на Община Панагюрище 150 000 за цялостна реализация на проект „Изготвяне на технически проект за обект: „Основен ремонт на Театър дом-паметник“. Срокът на изпълнение на проекта е до 31 декември 2026 година.

Вижте още

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи на 14 април консултации за състава на РИК Пазарджик за предстоящите избори

Във връзка с изготвяне на предложение за назначаване на Районна избирателна комисия Пазарджик (РИК) за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.