събота , 20 април 2024
Водещи новини

Община Панагюрище на 14 март е домакин на Концерт с кауза на група „СПРИНТ” и приятели

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ

И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР“

 Легендарната рок група „СПРИНТ“, „ДУЕТ С КАУЗА“ /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, група „ХОРИЗОНТ“ и още поп и рок изпълнители обединяват творчеството си в Концерти с кауза.

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“.

Събитието се провежда със съдействието на Община Панагюрище. Тя ежегодно планира и инвестира финансови средства в мерки за насърчаване на раждаемостта в общината, като подкрепя и лица с репродуктивни проблеми чрез финансиране на ин витро процедури, съгласно приет Правилник.

На 14 март от 18.30 ч. в Театър „Дом паметник“ публиката ще се наслади на незабравимите хитове на група „Спринт” и изпълненията на техните гости. Рок група „Спринт” ще зарадва своите почитатели с най-новата си програма и популярните си хитове.

 Водещи на концертите са Галя Георгиева и PR-рът Атанас Лазаров, които смело стъпиха на музикалната сцена с песните „Спри за малко“, „Огън и лед“, „Единствен шанс“.

В подкрепа на Концертите с кауза във всеки град от турнето се включват и изявени местни групи и изпълнители, които прегърнаха каузите и с радост приеха да бъдат част от посланиците.

Специални гости  в град Панагюрище ще бъдат изпълнителите от група „”Modica.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените. Част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, за което мисията родител е кауза.

Турнето „Концерти с кауза“ започва през м.март в градовете: Кюстендил, Стрелча, Панагюрище, Петрич, Радомир, Враца и Самоков. /СНИМКА2/

То ще продължи през лятото и есента в още градове, обединяващо изкуството и социалните послания в помощ на обществено-значими каузи. В концертите ще участват: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки и Мартина Табакова, Искрен Пецов, Невена Пейкова – финалист в Х Фактор  и Гласът на България,  „Дует с кауза“ – Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“ /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков/, Група „Спринт“ и Група „Хоризонт“.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министерството на културата по проектите „Спринт 2023“ и проект „Концерти с кауза“ 2023.

Организатори на събитията са Студио „Спринт Проджект” и Агенция „Сребърен ключ“, а партньори: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“.

Мотото на всички участници в турнето е:

„Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

 

Вижте още

ПРОГРАМА за тържествата по повод 148 години от Априлското въстание

 Тази година поради обективни обстоятелства възстановката, която Регионален клуб „Традиция“ организира, няма да е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.