неделя , 28 април 2024
Делчо Делов СНИМКА: Лина Найденова

Делчо Делов:: За знамето на Трети март ни помогна Желязко Гагов

Ние, младите, имаме нужда от подкрепа за идеите си. Това заявява 22-годишният Делчо Делов, който в момента работи и учи във Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив.

Делчо Делов координираше сред панагюрската младеж организацията за шествие със 110-метрово знаме на Националния празник Трети март.

Той разказа, че  идеята за знамето се родила в разговор с кмета на община Панагюрище Желязко Гагов след ритуала на 6 януари – Богоявление. Делчо Делов сподели: Искахме да съживим българския дух и да повдигнем националното самочувствие на нашите съграждани. Имахме идеи за промяна, споделихме ги пред г-н Гагов, той ни подкрепи и с негово съдействие започна организацията. Община Панагюрище се зае с ушиване на знамето и за около месец то беше готово.

На 2 март, когато забивахме колчетата, на които да завържем знамето, всички в групата бяхме много приятно изненадани. Въпреки дъждовното време, заедно с нас на Маньово бърдо работиха  Желязко Гагов и Петър Каменски. Това поведение много ни обнадежди и ние вярваме, че и в бъдеще можем да разчитаме на г-н Гагов. Благодарим  му, че възприе идеята ни и ни помогна да я осъществим.

Мисля, че се получи много хубав празник на Трети март. Доволни сме и вече имаме идея как да отбележим Лазаровден.

 

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.