четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Петър Каменски ще е ВрИД кмет до избора на нов кмет

На извънредно заседание днес, 26 февруари, общинските съветници избраха за ВрИД кмет на община Панагюрище Петър Иванов Каменски, заемащ до 23 февруари длъжността заместник-кмет по стопанските въпроси. С „въздържал се“ гласуваха съветниците от ГЕРБ-СДС. Господин Каменски ще изпълнява длъжността до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

До избор на ВрИД кмет се стигна, след като загубилият изборите на 5 ноември Никола Белишки обжалва в Административен съд – Пазарджик решението на Общинската избирателна комисия за избор на Желязко Гагов за градоначалник.  Последва ново броене на бюлетини, като бюлетините от някои секции бяха броени в съда в Пазарджик. Съдът написа в решението си, че преброените бюлетини не влияят на изборния резултат. Но000… определя кметските избори в Панагюрска община за недействителни??? Това юристите определиха като „скандално“.

Законно избраният Желязко Гагов обжалва решението на съдията в Пазарджик пред Върховния административен съд. Същият на 20 февруари остави в сила решението на Административния съд в Пазарджик. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.