Водещи новини

Още една оранжерия за отглеждане на канабис откриха криминалисти от Пазарджик

Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха столичанин, който отглеждал марихуана в домашна оранжерия. Органите на реда открили в обитаваното от него жилище и металдетектор, накит и старинни монети.

В петък служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик провели полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Те атакували имот в пазарджишкото село Сбор, обитаван от 51-годишен жител на София. В къщата открили оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис. В нея имало 40 растения с височина между 60 и 90 сантиметра. Помещението било оборудвано с вентилация и със система за контрол на влажността, температурата. Общото количество на иззетата зелена листна маса е 16.345 кг.

По време на процесуалните действия разследващите открили още металдетектор, накит и девет монети от различен вид, имащи белезите на културно-исторически ценности. Цялата намерена дрога, археологически обекти и металдетектор са иззети. Притежателят им е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се водят досъдебни производства под надзора на прокуратурата, съобщиха от Пресцентъра на  ОДМВР-Пазарджик.       

Вижте още

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов: Да отстояваме самоотвержено каузите Панагюрище и България!

Уважаеми жители и гости на община Панагюрище,  През април преди 148 години със своята саможертва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.