Водещи новини
Кметът на общината Желязко Гагов връчва наградата на Иван Хърков, Спортист №1 на община Панагюрище СНИМКИ: Павлина Лалева

Световният шампион по самбо Иван Хърков е спортист №1 на Панагюрище, следван от националния рекордьор по лека атлетика Момчил Поптолева

На тържествена церемония на 11 януари Община Панагюрище награди 10-те най-добри спортисти през 2023 година. Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов  поздрави всички спортисти, че си поставят високи цели и ги постигат. Спортът не е развиващ духа, а демонстрация на този дух, каза той и даде начало на церемонията.

Статуетки бяха връчени на състезатели от различни клубове, които не бяха намерили място в Спортната десетка. За високи постижения и принос към спорта в община Панагюрище специални награди получиха състезателите ветерани: самбистът Георги Шишков, 87-годишният лекоатлет Петър Петров,

Ветеранът лекоатлет Петър Петров получи наградата си от управителя на „Астроида“ООД Коста Терзиев

автомобилният състезател  Илия Царски, треньорът по плуване Димитър Аврамов. За принос в развитието на туризма бе отличен председателят на Туристическо дружество „Бунай” Иван Вакарелов. „Асарел-Медет“АД получи специална награда за принос към развитието на спорта в Общината. Призът беше връчен на изпълнителния директор инж. Николай Пелтеков от председателя на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище Иван Нетов. „Приемам това отличие като признание за ръководството и целия екип на нашата компания, за дългогодишната ни политика за подпомагане на спорта в Панагюрище”, каза инж. Николай Пелтеков.

Специална награда за най-значимо спортно събитие през 2023 г. получи Иван Александров за Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън”. Приза му връчи кметът на община Панагюрище Желязко Гагов. 

Той връчи наградата и на Спортист №1 н община Панагюрище Иван Хърков – световен шампион по самбо. Негов треньор е световният шампион по самбо от 1996 г. Иван Нетов, който беше определен за Треньор на годината. Приза му връчи кметът Гагов. 

На второ място в класацията е Момчил Поптолев, национален рекордьор по лека атлетика и национален шампион на многобой. Негов треньор е Катя Кроснарова. Наградата му връчи председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов.

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов/вляво/ връчи наградата на Момчил Поптолев, втори в Топ 10

Трета в класацията е Катрин Радивчева – държавен шампион по плуване за жени на 200 м бруст. Нейни треньори са Д. Аврамов и Е.Радивчева. Наградата връчи зам.-кметът на община Панагюрище по стопански дейности Петър Каменски.

На четвърто място са състезателят по тенис на маса Георги Ефтимов от СКТМ „Асарел-Медет” и Силвана Байкова, която тренира в СК по кикбокс „Оптикс” и СК по таекуондо „Один“ и се състезава и в двата спорта.

Шести в спортната десетка е самбистът Десислав Атанасов от СК „Топалов”, седми Димитър Димитров от СКТМ „Панагюрище”, осми самбистът Спартак Кеков от СК „Бойни спортове”, девета е Божидара Карагьозова от Хандбален клуб „Панагюрище“, а десети  и Радослав Воденичаров от клуб по картинг „АСК ЛВ – Авто рейсинг тийм“.

Спортната десетка за 2023 г. заедно с връчилите им наградите

Отбор на годината е Хандбален клуб „Панагюрище”.

Церемонията за награждаване на спортистите се проведе в зала „Арена Асарел“. 

 

 

 

 

Вижте още

Литературна среща с акад.Благовеста Касабова предстои в гр.Стрелча

инж. Радка ЕНЧЕВА-КОЧЕВА, РЕКИЦ „Читалища“ На 13 май „Литературният поход в читалищата на Пазарджишко“ спира …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.