Моменти от старта на ледената пързалка и благотворителния базар СНИМКИ: Павлина Лалева

Ледената пързалка е една от атракциите на благотворителния базар

Да сме добри, да творим заедно, да се смирим и загърбим негативните емоции и мъдрост посрещаме изпитанията. Това пожела кметът на община Панагюрище Желязко Гагов днес при откриване на благотворителния базар „Прегръдки за Радост” в центъра на града.

Прозвуча зареждащата  „Джингъл белс /Jingle bells/ в изпълнение на Духов оркестър ”Делчо Радивчев”. Музикантите подсилиха празничното настроение на публиката и с мелодиите „Такси” и „Елено моме”.

Спотаената надежда, вярата в доброто и трепетното очакване на Рождество Христово допълниха славейчетата от Центъра за подкрепа за личностно развитие Елена Михова, Мария Димитрова, Йоана Караджова и Цветяна Джубелиева.

 Техни вокални педагози са г-жа Пепа Филина и г-жа Нона Немигенчева.

С голямо нетърпение малки и големи очакваха да се пуснат по ледената пързалка, каквато за първи път има в Панагюрище. Идеята за нея е лично на кмета Желязко Гагов. Днес треньор на леденото забавление  бе капитанът на националния отбор по хокей Амалия Колева. Леденото изкушение ще е в центъра на Панагюрище до края на 2023 година.

Работното му време ще е:

10.00 – 18.00 часа  в почивните дни

14.00 -18.00 часа в делничните дни

За желаещите да се пързалят по леда има кутия за благотворителност „Прегръдки за Радост”,  вместо касов апарат.

 Допълнителни усмивки и лъчезарие в предпразничния ден  внесе появата на Дядо Коледа.  Той поздрави всички и благодари за подаръка, който е получил в Панагюрище  от малко дете преди няколко дни. Мнозина малчугани се снимаха с Добрия старец, символ на чудотворството.

Посетителите на Коледния благотворителен базар могат да закупят традиционни коледни украси, ръчно изработени сувенири  и  дърворезбовани пана

Наближаващото Рождество Христово е празник на семейството, на топлината и нейното споделяне. Свързваме празника с новото начало. А то се възражда всеки път, когато дарим усмивка и подадем ръка.

 

Вижте още

Изгоряха 12 декара зърнени култури край село Оборище

Необезопасена стопанска техника стана причина за възникването на пожар в зърнен блок край село Оборище. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.