Водещи новини
Моменти от благотворителния концерт "Прегръдки за Радост"

Жителите на община Панагюрище дариха сърдечни „Прегръдки за Радост”

Тази вечер ни събра всички заедно, а, когато сме заедно, сме много силни и можем да победим и най-коварната болест. Замисляли ли сте какъв е смисълът на живота – да живеем за другите,… да живеем, за да изграждаме мостове, за да си помагаме.

Тази вечер Панагюрище беше едно сърце. Тази вечер Панагюрище беше една прегръдка, защото бяхме заедно и живяхме за Радост. А Радост живее и ще живее заради  нас.

Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов

Това каза кметът на община Панагюрище Желязко Гагов в Международния ден на доброволеца – 5 декември. Тогава в голямата зала на Театър дом-паметника се проведе вълнуващият благотворителен концерт „Прегръдки за Радост”. Негов инициатор и организатор бе Центърът за подкрепа за личностно развитие. На музикалното събитие, присъстваха бащата и сестричката на Радост.

И ето го мига, в който светът е огрян от нови лъчи –  на надежда и радост,  на добро и красиво на тайнствено и съкровено … Алея от лъчи…  С тези думи водещите Надежда Ковачева и Стойко Шопов дадоха старт на концерта. След тях на сцената последваха магнетични звуци, омайващи багри и ритми, пресъздадени от  младите таланти от ЦПЛР:  художниците от Школа по изобразително изкуство; индивидуалните изпълнители  Кристиана Чуклева, Силвия Кемилова, Кристина Гочева, Нелина Иванова, Деница Панчовска, Стивани Джунова, Сияна Кокотанекова, Глория Щрангова, Габриела Спасова, Ива Вулева, Рая Вулева, Наталия Пашова и Божидара Немска; танцовите състави „Елинор“ и „Панагюрско съкровище“; Младежкият духов оркестър и Костадин Костадинов, Неделина Бобекова и Габриела Чопаринова от Школата по китара и ударни инструменти към НЧ „Виделина-1865“ – гр.Панагюрище, Танцовата  школа „Балканджии“, вокалните  групи от СУ „Нешо Бончев“ и ОУ „Проф. Марин Дринов“, рецитаторите  от ОУ „Двайсти април“, танцовата двойка Елеонора Спасова и Николай Цанев. 

Всяко изпълнение беше докосващо и оставящо отпечатък за доброта. Благодарение на нея и на съпричастността  от благотворителния базар и концерта бяха събрани 11 300 лева. Отделно от тях по дарителската сметка са постъпили  34 000 лева.

Благотворителната кампания „Прегръдки за Радост” продължава с благотворителните базари.

Община Панагюрище призовава всички да продължим да показваме силата си като общество и  даряваме „Прегръдки за Радост” !                      

 

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.