Водещи новини
Кметът Желязко Гагов сред хората с увреждания СНИМКАТА е от сайта на Община Панагюрище

Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов се срещна с хората с увреждания

На 3 декември е Международният ден на хората с увреждания. В първия си приемен ден миналата седмица кметът на община Панагюрище Желязко Гагов разговаря с представители на панагюрските  организации на хората с увреждания. Тогава те го поканиха да присъства на тържеството им на 3 декември.

Кметът уважи поканата и днес бе гост на празника им, организиран в едно от заведенията за хранене в Панагюрище. Той отправи топли думи към събралите се, поставяйки акцент върху техните права и лично достойнство. Градоначалникът ги увери, че могат да го търсят винаги, когато имат нужда от съдействие, защото е наясно, че те се сблъскват с най-много трудности, когато се опитват да ползват  правата си.

Утре, 4 декември, кметът на община Панагюрище Желязко Гагов ще посети Дневен център „Дъга”.

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата  архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда…

ИЗТОЧНИК: сайт на Община Панагюрище

 

Вижте още

Впечатляваща първа изложба на деца със специални потребности

Днес в Исторически музей – Панагюрище бе открита изложбата „Абстракции и цвят“. Автори на въздействащите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.