Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов /първият отдясно/ със световния рекордьор по плуване Цанко Цанков по време на срещата си с панагюрци.

Световният рекордьор по плуване Цанко Цанков гостува на Панагюрище

По инициатива на кмета на община Панагюрище Желязко Гагов тази седмица в Камерната зала на Театър дом-паметника беше организирана среща на панагюрци със световния рекордьор по плуване Цанко Цанков. Присъстващите гледаха филма  „Шампионът на Тихия океан”, посветен на историческия успех на Цанко Цанков  в САЩ на 28 август 2023 г. Лентата е дело на Николай  Илиев и  Симеон Симеонов.

След прожекцията плувецът разказа за трудностите, които е имал по пътя към успеха. Той подчерта, че всеки успех е в резултат на неуморен труд.

Рекордьорът по плуване Цанко Цанко с част от състезателите на панагюрския клуб по плуване „Каменград“
СНИМКАТА е от сайта на Община Панагюрище

Изключително удовлетворени от срещата бяха младите състезатели по плуване от панагюрския клуб „Каменград”. Роденият  Бургас шампион мотивира не малка част от присъстващите да вярват в себе си и д работят всеки ден за своята по-добра версия.

Цанко Цанков е многократен национален шампион, световен и европейски рекордьор на 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн. Той е първият българин, преплувал акваторията на най-големия ни залив -– Бургаският.

През 2022 г. Цанко Цанков е шампион  при  преплуването на един от най-трудните маратони в света –Гибралтарския проток 

На 28 август тази година българинът записа поредното си невероятно постижение в открити води, като преплува разстоянието от 36 км от остров Каталина до Лос Анджелис във водите на Тихия океан.Уникалното състезание завърши за 10 часа, 33 минути и 29 секунди.

 

Вижте още

Пожарът в землището на Стрелча е локализиран

Горският пожар в землището на Стрелча, изпепелил по пъървоначални данни 1000 дка смесена гора, вече …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.