събота , 27 април 2024
СНИМКИТЕ са предоставени от Пресцентъра на "Да, България"

“Предизвикателствата пред местната власт” бе темата на семинара за общински съветници от „Да, България“

Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание, в който си поставихме за цел следващото четене на конституционния проект да бъде на 8 декември, заяви председателят на “Да, България” Христо Иванов на семинар в Разград с общинските съветници и районните кметове на “Да, България” от цялата страна. Той е обнадежден, че промените в Конституцията са на път да се случат.

На срещата присъстваха още министърът на правосъдието Атанас Славов, народният представител Антоанета Цонева, избрана от Разград, други членове на ръководството на партията и депутати. Темата на семинара бе “Предизвикателствата пред местната власт”.

Правосъдният министър Атанас Славов потвърди думите на Христо Иванов, че следващите месеци ще са решаващи за конституционните промени. Той обясни, че през двата месеца, в които парламентът не работеше, разговорите с останалите политически сили, с представителите на съдебната власт и с гражданското общество не са спирали.

Правосъдният министър Атанас Славов пред общинските съветници от „Да, България“

“Целта ни е да имаме една консолидирана версия, която да предложим в началото на декември и тя да получи по-широка подкрепа. Да няма отстъпление от основните идеи, които досега бяха обявени, но все пак да сме в рамките на широкия консенсус, защото, като става дума за Конституция, не е въпросът на мнозинства. Въпросът е всички да се чувстват включени в процеса и накрая резултатът да е новият обществен договор, към който се стремим”, заяви Славов.

Депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева изтъкна, че в Разград “Да, България” има най-голяма група в общинския съвет – 9 съветници. И заяви, че формацията по никакъв начин няма да отстъпи от приоритетите си за развитие на града. 

Чрез онлайн включване в семинара участва и кметът на София Васил Терзиев. “Да, България” има специално място в сърцето ми. Поздравявам всички общински съветници в цялата страна. На тези избори направихме много пробиви, които само до преди година-две изглеждаха невъзможни. Това само показва, че колелото се е задвижило и ние трябва да продължаваме напред и да не спираме”, каза той и допълни: Христо Иванов е може би единственият в българската политика, който говори за надеждата през последните години. Моята надежда е повече хора да го чуят, да имат надежда и да вървим напред заедно като отбор. 

ИЗТОЧНИК: Пресцентър на „Да, България“

 

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.