събота , 27 април 2024
Иван Лалов, председател на Общински съвет - Панагюрище СНИМКА: Павлина Лалева

Избраха Иван Лалов за председател на Общински съвет – Панагюрище

Днес, 20 ноември, се проведе второто редовно заседание на новоизбрания Общински съвет – Панагюрище. Единствената точка в дневния ред бе избор на председател. Отново, както на 17 ноември, бяха номинирани Иван Лалов от групата на „БСП за България“ и Галина Матанова от групата на ГЕРБ.  Избрана бе 5-членна комисия по подготовка на избора, която бе в същия състав.

След тайно гласуване Иван Лалов получи 12 гласа, а Галина Матанова 9.

Изборът на Иван Лалов за председател стана в резултат на подписано Споразумение за ротация между  втората и третата по големина групи в Общинския съвет – „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „БСП за България“. Съгласно това Споразумение след 2 години за председател ще бъде номиниран Кристин Кроснаров от „Демократична България“, който  беше другото сериозно обсъждано име.

Подписване на Споразумението. На снимката отляво надявсно са: Ивайло Иванов от „Продължаваме промяната“, Кристин Кроснаров от „Демократична България“ и Благовест Гоцев, председател на Общинската структура на „Демократична България“
СНИМКА: Павлина Лалева

Вижте още

Община Панагюрище съдейства за залесяване на 200 дръвчета

Норвежки клен, ясен и явор са основните видове дръвчета, които бяха засадени през изминалите почивни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.