събота , 27 април 2024
Част от паст президентите на Лайънс клуб - Панагюрище през изминалите 15 години СНИМКА: Павлина Лалева

На благотворителен бал „Златна панагюрска есен“ Лайънс клуб-Панагюрище събра 5825 лева

Павлина ЛАЛЕВА

В приятелска атмосфера премина традиционният  благотворителен бал „Златна панагюрска есен“ на Лайънс клуб – Панагюрище, който вече 15 години с дейността си пише приказки за вярата и човечността.  Каузата на тазгодишния бал бе финансовото подпомагането на ученици и студенти в неравностойно положение, деца със здравословни проблеми и даровити деца. Съъбитието премина под мотото „Съпричастност“ и събра десетки  гости на Лайънс. Сред тях бяха Управителят на Дистрикт 130  ( 2023 / 2024 ) Цвети Шопова, Първият Вице дистрикт управител ( 2023 / 2024 ) д-р Любомир ДимитровПаст дистрикт управителят Момчил Корназов от Габрово, паст дистрикт управителят Марин Филин от Панагюрище, кметът на община Панагюрище Желязко Гагов, паст президентите на Лайънс клуб – Панагюрище Стоян Василев, Георги Станчев,  Лиляна Карацонева, доктор Катя Симеонова, Веселин Дундаров, Нено Иванов, Мария Бензарова, членове на Лео клуб-Панагюрище, приятели от Лайънс клуб – Пазарджик и Ротари клуб – Панагюрище, Таня Челебиева – регионален представител за Хасково на инициативата „Капачки за бъдеще“, лекари от МБАЛ „Уни Хоспитал“, председателят на Дружеството на диабетиците Зоя Минекова, медии.

Благотворителната вечер  започна с песен за Панагюрище, след което с едноминутно мълчание бе почетена паметта на  членове на Лайънс клуб, които загинаха при автомобилна катастрофа. Последва документалният филм „Една история за съпричастност“, припомнящ  дейността и благородните инициативи на панагюрските лъвове през изминалите 15 години.

Допълнителна доза настроение внесоха изпълненията на талантливите възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина Виктория Манева, Надежда Ковачева, Кристина Гочева, Лора Куруджиева. И четирите млади певици пожелаха на празнуващите да продължават с благотворителните си каузи. 

В словото си настоящият президент на Лайънс клуб – Панагюрище доктор Николай Николов подчерта, че не е достатъчно само да даряваме, а и да сме съпричастни. Цвети Шопова поздрави панагюрци за дългогодишната им отдаденост на Лайънс и ги характеризира като „пример за пълноценен клубен живот„.

Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов поздрави домакините и акцентува върху лидерството. Той каза, че за него членовете на панагюрския Лайънс клуб са част от новите лидери на обществото, тъй като са съпричастни. „Доброте не може да се измерва с време, но може да се измерва с щастие„, каза Гагов. Според него най-голямото златно съкровище на община Панагюрище са младите хора,  които призова: „Учете се на добро и бъъдете горди лидери!“

Доброто беше и в центъра на речта на чартър президента на Марин Филин. Той изказа няколко благодарности и заключи: „Добротворството не е нещо, с което се раждаме, а което изграждаме с годините„.

От 2007 до 2023 година Лайънс клуб – Панагюрище помага на много хора. От 2012 до днес и аз съм в този списък, каза с признателност петокласникът Георги Кружевски. Топли думи за дейността на  панагюрските лъвове изрече и Трендафил Величков от Пазарджик:“Не спирайте да бъдете добри хора! Продължавайте да водите обществото напред! Заразявайте с добро!“, призова гостът.

С плакет „Приятел на Лайънс“ бе удостоен адвокат Георги Манев, а доктор Светозара Крайчева получи плакет „Ангелски криле“, учреден в памет на д-р Дора Шишкова. Д-р Крайчева обяви, че ще дари паричният размер на наградата за лечението на Радост. ПРИЗнанието „Крилете на вдъхновението“ получи д-р Катя Симеонова.

На традиционния благотворителен търг тази година имаше фотографии на -р Николай Николов, запечатили красиви места по света. С много емоции премина традиционната томбола, а мнозина от гостите си тръгнаха с джинджфилови къщички, изработени от талантливите и сръчни ръце на д-р Крайчева.

В края на събитието бе обявено, че събраната за благотворителност до момента сума е 5 825 лева. Очаква се тя да бъде по-висока, тъй като има и банкови преводи от хора, които не са могли да уважат поканата.

 

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.