Водещи новини

„Послания на есенния лист“ за безопасно поведение на пътя

Продължават инициативите на територията, обслужвана от ОДМВР-Пазарджик, свързани с безопасността на движението по пътищата. Акцентът отново е към най-малките и уязвимите участници – децата, съобщиха от пресцентъра на  полицията.

Възпитаниците на Детска градина „Пъстро хвърчило” в Брацигово съвместно с полицаи от местния полицейски участък се включиха в инициативата „Послания на есенния лист“. Децата бяха изписали на изработени от тях есенни листа свои послания за безопасно поведение на пътя. С помощта на униформените полицаи и техните възпитатели те ги подариха на преминаващи по улиците на Брацигово водачи на автомобили. С усмивка на лицата и с приповдигнато настроение шофьорите приемаха детските послания, с които малчуганите ги призовават да пазят децата на пътя, да спират на пешеходна пътека, да не превишават скоростта, да не шофират под въздействието на алкохол.

Есенният лист е символично послание за безопасно движение през настоящия есенно-зимен сезон. Той олицетворява пъстротата на човешкия живот, който трябва да се пази от всички участници в пътното движение.

 

       

Вижте още

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов: Да отстояваме самоотвержено каузите Панагюрище и България!

Уважаеми жители и гости на община Панагюрище,  През април преди 148 години със своята саможертва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.