Водещи новини

Включването на младите хора в процесите на вземане на решения е полeзно за обществото.

Министерският съвет одобри доклада на министъра на младежта и спорта за резултати от участието на Република България в неформално заседание на Съвета на ЕС по образование, младеж, култура и спорт (част „Младеж“), проведено на 18.09.2023 г. в гр. Сарагоса, Кралство Испания.

Министрите на младежта участваха в политически дебат на тема „Как да ангажираме Европа с нейната младеж? Образование, права и благосъстояние на младите хора“.

Република България изтъкна, че работи проактивно за поставянето на младите хора и младежките организации в центъра на разработването на публичните политики на национално ниво чрез предоставяне на различни формати за тяхното ангажиране. Чрез финансиране на проекти в различни направления по национални програми за младежта правителството допринася за повишаване участието на младежите в демократичните процеси.

Министрите се съгласиха, че включването на младите хора в процесите на вземане на решения носи ползи както за самите тях, така и за обществото. Те се обединиха около тезата, че трябва да бъдат предоставяни ефективни механизми за участие както на национално, така и на европейско равнище.

 

Вижте още

Над 200 са свободните работни места в общините Панагюрище и Стрелча

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че към 19 март работните места за специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.