четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Желязко Гагов, независим кандидат за кмет, по време на представянето на предизборната си програма СНИМКИ: Предизборен щаб на независимия кандидат за кмет

Желязко Гагов, независим кандидат за кмет, обеща: прозрачност, екипност, достъпност до общинското ръководство, чуваемост и регулярна отчетност

Да сложим край на авторитарното управление на община Панагюрище! Кметът на общината трябва да работи внимателно и уважително с хората. Диалог с Вас, хората, трябва да има! Срещи с хората на общината трябва да има един кмет.

Не може да има секретар на община, на когото му липсват първите 7 години.

Кметовете на населените места в общината трябва да имат своята независимост за управление, защото те също поемат отговорност пред своите избиратели.

Културните институции трябва да получат тази самостоятелност, която са имали преди 30 години!

Диалог с бизнеса трябва да има! Да се даде възможност на местните малки и средни фирми да участват в обществените поръчки… Това бяха част от акцентите в изказването на доктора на биологическите науки Ясен Христов на официалното откриване на предизборната кампания на Желязко Гагов като независим кандидат за кмет на община Панагюрище. Ясен Христов говори от името на 7-членния Инициативен комитет, който издигна кандидатурата на Желязко Гагов.

Ясен Христов, дава отговор защо е издигната кандидатурата на Желязко Гагов и какви качества притежава той, необходими за по-доброто бъдеще на общия ни дом Панагюрище

Само можем да се радваме, че Желязко Гагов прие да се кандидатира за кмет. Този човек е изключително ерудиран. Малко са хората, които знаят и ползват 3 езика. То може да комуникира не само с различни хора и институции в Европа, а и в света.

Желязко Гагов е в такава възраст, че може да носи тежестта на управлението и да направи тези промени, които са необходими на Панагюрище. Такава  категоричност изрази Ясен Христов, който през 1990 г. е бил заместник-председател на Временния изпълнителен комитет на община Панагюрище, а от 1991 до 1995 година  кмет на община Панагюрище.

В последните години в Общината не може да се влезе. Направи се бариера, а Общината е институция, която трябва да работи с хората и за хората, допълни Марко Мечев, член на Инициативния комитет и кмет на община Панагюрище от 1995 г. до 2005 г.

Официалното откриване на предизборната кампания на Желязко Гагов беше на 3 октомври в една от залите на „Арена Асарел“ и започна с изпълнение на панагюрката Нонка Маслева.Тя изпя първата си авторска песен, която е със заглавие „ЗАЕДНО” и  напълно кореспондира с основната идея на кампанията. По време на представянето на предизборната програма на Желязко Гагов стана ясно, че той получава подкрепата на следните партии и коалиции: „Демократична България”, „Има такъв народ”, СДС,  БСП за България”,  „Български възход”  и „Продължаваме промяната”. Заставаме зад кандидатурата на Желязко Гагов като независим кандидат за кмет, защото ни спечели с визията си за развитие на община Панагюрище, с енергията, която има, и екипа, който е събрал. Това заяви Благовест Гоцев, председател на общинската структура на „Демократична България”.

Видях устрема у Желязко Гагов, който е баща на 3 деца. Той може да управлява  така, че да няма страх сред хората. Не казвайте, че от нас нищо не зависи! Напротив, убеден бе Петьо Новаков от „Има такъв народ”.

Желязко Гагов ни спечели със своята искреност, вяра и амбиция да развие община Панагюрище. Покани на разговор всички, абстрахирайки се от политическите различия и вслушвайки се в мненията и предложенията. Това каза Светлана Парашкевова-Узунова, председател на общинската структура на БСП.

Познавам Желязко Гагов от 1993 г., когато бяхме ученици в Езиковата гимназия в Пазарджик. Той притежава всички качества, необходими за човек, който се наема да поеме управлението на община Панагюрище,  и изцяло се припокрива с визията ни. Желязко Гагов е интелигентен, образован, космополитен и смел. Затова подкрепяме кандидатурата му за кмет на община Панагюрище, обясни Ивайло Иванов от „Продължаваме промяната”.

Ефективното партньорство между  местната власт, гражданите и бизнеса е неизменното условие за просперитет в общината. Но партньорство като тристранен процес, основан на комуникация, доверие и обща визия. Така започна представянето на предизборната си програма Желязко Гагов. Той подчерта, че е приел като лична мисия да помага на хората.Тази програма е Вашата програма, защото тя е огледало на срещите ми и разговорите ми с Вас, на Вашите идеи и конкретни предложения, заяви независимият кандидат за кмет. 

Той обясни и значението на цветовете в логото на кампанията си: оранжево, синьо, зелено, както и стрелката, сочеща бъдещето.

В продължение на около 40 минути Желязко Гагов  разви идеите си във всяка сфера за по-добро бъдеще на общия ни дом Панагюрище.

По повод идеята на Желязко Гагов за създаване панагюрска диаспора в големите градове и  извън България, с видеообръщение се включи Радослав Шентов, който учи  Германия автомобилостроене. Той е тренирал таекуон-до години наред при Желязко Гагов и сподели, че от него е научил и възприел принципите на източното бойно изкуство: учтивост, почтеност, честност, постоянство и самоконтрол. Желязко Гагов е олицетворение на всички тези качества. Управлението на град като Панагюрище се нуждае от човек с ценности, каквито г-н Гагов има, заяви младият панагюрец и призова за подкрепа от всички.

Накрая част от присъстващите се хванаха на хорото, което поведе Танцова формация „Тангра” от с.Попинци с ръководител и хореограф Мария Шангова. Танцьорите дойдоха от различни краища на Южна България, за да засвидетелстват подкрепата си за независимия кандидат за кмет Желязко Гагов. За по-доброто бъдеще на общия ни дом Панагюрище той обеща в управлението да има прозрачност, екипност, достъпност на хората до общинското ръководство и чуваемост на техните проблеми. Няма да има чистка. Ще има делегиране на права и отговорности, приемни дни и регулярна отчетност пред обществото, заключи Желязко Гагов.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  предизборната му програма.                                                                                                                        Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.