вторник , 5 декември 2023
Димитър Цоцорков СНИМКАТА е от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Димитър Цоцорков участва в лидерската среща на Глобалния договор на ООН в Ню Йорк.

Димитър Цоцорков – председател на Надзорния съвет на “Асарел-Медет”, участва в лидерската среща на Глобалния договор на ООН в Ню Йорк. Форумът събира световни бизнес лидери заедно с представители на ООН, правителствени ръководители и водещи експерти от гражданското общество, за да се обсъди как да бъде ускорен напредъкът по 17-те цели на ООН за устойчиво развитие до 2030 година.
Лидерската среща се провежда паралелно с Общото събрание на ООН и Димитър Цоцорков се включи в събитието като председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и първия българин, получил награда за принос към устойчивото развитие SDG Pioneer.
Сред темите на изказванията бяха лидерството на бизнеса по време на кризи и ролята, която компаниите имат за насърчаване на иновациите; опазване на околната среда; постигането на климатичните цели; по-доброто образование; здравеопазването; равенството на половете и защитата на човешките права.

Вижте още

Безпрецедентно: Съд на първа инстанция отмени избора на кмет заради неправилно опаковани бюлетини в една секция

Ние, членовете на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Желязко Гагов за независим кандидат за кмет …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.