понеделник , 2 октомври 2023
СНИМКАТА е предоставена от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик

Огнеборци почетоха паметта на загинал при гасенето на пожар техен колега от Пазарджик

Десетки пожарникари, представители на местната власт и граждани от Белово почетоха днес паметта на младши лейтенант Кръстьо Стоянов, загинал  на 07 септември 2000 година на 33-годишна възраст. Той загубва живота си, докато изпълнява професионалния си дълг и участва в гасенето на голям пожар, обхванал сградата на местното кино и училище.

Бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча, поставена в негова чест на входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай“ в Белово. На поклонението присъстваха семейството на младши-лейтенант Стоянов, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на гр.Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, ръководството и преподаватели от училището, граждани.

Директорът на РДПБЗН-Пазарджик припомни на присъстващите за случилото се преди 23 години на това място в гр.Белово и заяви, че споменът за младши лейтенант Кръстьо Стоянов продължава да живее в съзнанието на неговото семейство, близки и колеги. В знак на преклонение и уважение към личността на загиналия пожарникар всички застанаха на колене в едноминутно мълчание, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик 

Вижте още

Безплатни скринингови прегледи за туберкулоза започват от 25 септември

В Седмица на отворените врати  от 25 до 29 септември  от 08.00 ч. до 12.00 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.