четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Йовкова и Кръстев СНИМКАТА е предоставена от организаторите на "Асарел България Оупън"

Мария Йовкова донесе първата българска победа на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023!

Мария Йовкова донесе първата българска победа на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023! 24-годишната ни състезателка спечели с 3:1 гейма срещу гъркинята Пападимитриу, като решаващ за развоя на мача се оказа третият гейм. В него Мария изоставаше с 6:9 точки, но успя да затвори мача с категоричното 11:2.

В следващия кръг от основната схема Йовкова се изправя срещу Александра Михалак от Полша. „Много съм щастлива от първата българска победа в основната схема и се надявам това да вдъхнови останалите от отбора за още по-успешно представяне”, каза Йовкова минути след края на срещата си.  

В. Петков
СНИМКАТА е предоставена от организаторите на турнира

При мъжете поединично Петьо Кръстев отстъпи на миналогодишния финалист Андерс Линд от Дания с 0:3, като държавният ни шампион пропусна няколко геймбола във втората част, завършила при драматичното 12:14.

            Съотборникът на Кръстев Владими Петков отново игра изключително сърцато и спечели първия гейм срещу французина Енцо Англе с 11:7. Неспортсменското поведение на съперника на Петков обаче повлия на концентрацията на опитния ни състезател и след някои пропуснати възможности той загуби следващите три гейма – 5:11, 6:11 и 9:11.

Третият ни представител в схемата поединично при мъжете Стоян Сариев се изправи срещу силния китаец Сай Линуей и отстъпи с 0:3 гейма. Сариев обаче може да използва опита от срещата с класния си съперник за последващите предизвикателства.

В надпреварата при смесените двойки Петьо Кръстев и Мария Йовкова отстъпиха на италианската двойка Нягол Стоянов/ Джорджия Пиколин с 0:3 гейма (6:11, 7:11, 7:11), а държавните шампиони в тази дисциплина Владимир Петков/ Виктория Персова загубиха със същия резултат от Кулчицки/ Вегжин (Полша) в много оспорвана среща – 10:12, 5:11, 10:12.

При жените поединично Калина Христова игра вдъхновено срещу Симай Кулакджекен от Турция. В драматична среща, преминала през куп обрати, Калина вкара мача в решаващ пети гейм, но там и късметът помогна на съперничката й. Резултат в отделните геймове: 11:13, 11:9, 5:11, 11:2, 7:11.

В друга среща Сиделя Мутлу се изправи срещу състезаващата се за Германия китайка Уан Юан и загуби с 0:3 гейма, но особено в последната част Сиделя игра уверено и имаше възможност да намали на 1:2. Крайният резултат – 5:11, 7:11, 10:12.

Виктория Персова отстъпи на шестата – Забине Винтер от Германия. Персова имаше своите шансове, но в крайна сметка загуби след 6:11, 8:11, 7:11. 

 

 

 

Цветелина Георгиева игра добре, но също загуби с 0:3 гейма от швейцарката Море. Цвети имаше добри възможности за по-успешно представяне във всяка от отделните части, но в крайна сметка напуска турнира поединично след 9:11, 7:11 и 8:11.  

Дамла Хасанова отстъпи на италианката Валентина Ронкало с 0:3 гейма в последен двубой от първата сесия. Хасанова игра равностойно до средата на първата част, но загубата с 6:11 в първия гейм повлия на младата ни състезателка и след 5:11 и 5:11 във втория и третия гейм, тя напуска надпреварата.

В драматичен двубой при мъжките двойки, Петьо Кръстев и Владимир Петков отстъпиха на едни от фаворитите за добро представяне Линд и Ашар с 2:3. С атрактивни отигравания Кръстев и Петков изправиха неколкократно публиката в „Арена Асарел” на крака, но напускат надпреварата в дисциплината след 12:10, 6:11, 11:6, 5:11 и 5:11.

При дамите Мария Йовкова и Калина Христова нямаха шанс срещу сработената италианска двойка Пиколин/ Монфардини и отстъпиха с 0:3 гейма. Сиделя Мутлу и Цветелина Георгиева имаха изключително тежък жребий срещу третите поставени Хан и Хе от Китай. Въпреки това, талантливите ни националки играха много смело и особено в първите два гейма притисниха своите съпернички. Крайният резултат – 8:11, 7:11, 4:11.

Целодневните билети за мачовете от основната схема на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023 са с цена 10 лв. за възрастни. Деца и младежи до 18 години ще влизат свободно в хода на цялото състезание.

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.