Водещи новини
Асен Попниколов

На „WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel“ българския флаг ще защитават националите ни при мъжете и жените

На пресконференця вчера председателят на Сдружение „Асарел България Оупън” Асен Попниколов изрази увереност, че и тази година организацията на  ще бъде на най-високо ниво: „Сега смея да кажа, че сме още по-подготвени и с колегите сме готови да проведем още една отлична надпревара. Ще продължим да доказваме с добрата си организация, че Панагюрище и спортна зала „Арена Асарел“ могат отново да посрещнат елита в тениса на маса”.

Сдружение „Асарел България Оупън” отново успешно си сътрудничи с Българската федерация по тенис на маса, а част от финансирането се поема от Министерството на младежта и спорта. Масите са на световния лидер DHS, а топчетата в надпреварата осигурява DoubleFish.

Почетният председател на сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров акцентира върху важността на провеждащия се турнир за развитието на талантливите ни състезатели: „по-рано тази година успяхме да проведем и детски супер турнир, който се провежда за първи път в България. Щастлив съм, че хората, на които съм гласувал доверие, се справиха и с тази нелека задача. За нас е важно бъдещето, а това са децата. Надявам се този турнир да е бил полезен за тях и да ги видим след години като шампиони при големите”.

Своята титла при мъжете от 2022 г. ще има възможността да защити представителят на Китай – Джоу Кихао, а сънародникът му Джоу Кай, който изгуби миналогодишния финал, отново е сред заявените азиатци. Сред участниците е и българинът Нягол Стоянов, състезаващ се за Италия и част от техния национален отбор.

Турнирен директор за поредна година е Цветозар Христов, който внесе яснота по отношение на формата на турнира. „Във вторник и сряда ще се проведат квалификациите, а от четвъртък започват битките в основната схема. Тази година ще има финали в два от състезателните дни – в събота при смесените двойки, а неделя по традиция е за мъжките и женски двойки и за спора за златните медали в дисциплините поединично”.

Българския флаг ще защитават националите ни при мъжете и жените. Многократният държавен шампион Петьо Кръстев повежда колоната при мъжете, като освен него зрителите в „Арена Асарел” ще имат възможността да гледат един от младите ни таланти Радослав Котев, както и държания ни шампион на двойки и смесени двойки Владимир Петков. Дебют в подобен ранг състезание ще направи и представителят на панагюрската школа в тениса на маса Георги Ефтимов. „Отговорността да играя пред публиката в родния ми град ще бъде голяма. Обещавам да дам максимума от себе си, за да не ги разочаровам и да оправдая гласуваното ми доверие”, сподели 19-годишният Ефтимов.

При дамите ще стискаме палци на целия национален отбор при девойките до 19 години, който тази година влезе в осмицата на Европа, а именно: Сиделя Мутлу, Цветелина Георгиева, Виктория Персова и Дамла Хасанова. Както и на състезателките ни с ранкинг Мария Йовкова и Калина Христова. „С участието си на подобни турнири нашите състезатели повишават класата си и това дава резултат в континенталните надпревари. Тази година националният ни отбор при девойките старша възраст завоюва седмо място на Европейското отборно първенство – нещо, което не се беше случвало до момента. ”, каза президентът на БФТМ Стефан Китов.

 

Вижте още

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.