Водещи новини
Момент от пресконференцията за престижното състезание СНИМКИТЕ са от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

С подкрепата на „Асарел-Медет“АД световният тенис на маса отново ще е в Панагюрище. Очакват се близо 140 тенисисти от 35 държави.

По-малко от две седмици остават до началото на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2023. Състезанието ще се проведе от 29 август до 3 септември в Панагюрище, а мястото на битките е многофункционална зала „Арена Асарел“. Генерален спонсор на турнира е „Асарел-Медет“АД.

По традиция, на най-перспективните млади български тенисисти ще бъдат връчени почетни плакети, както и парични премии, които да им помогнат за подготовката и участието в международни турнири. Наградата е на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

На официална пресконференция днес организаторите обявиха, че очакват близо 140 тенисисти от 35 държави. В Панагюрище отново ще видим някои от най-добрите майстори на малкото топче като представителите на топ 50 – френската звезда Симон Гаузи и датчанинът Андерс Линд.
Директор „Административни и регулационни дейности” на „Асарел-Медет”АД Лушка Паланкалиева поздрави организаторите на турнира и пожела успех на панагюрския талант в тениса на маса Георги Ефтимов, който ще има възможност да премери сили с най-добрите в света. Освен че е отличен спортист, Георги се включи и в стажантската програма на „Асарел“ и в момента е част от екипа на компанията.
Асен Попниколов
Сдружение „Асарел България Оупън“ отново успешно си сътрудничи с Българската федерация по тенис на маса, а традиционно част от финансирането се поема и от Министерството на младежта и спорта. Наградният фонд отново покрива максимума от $40 000, който е предвиден за турнир от тази серия, организиран от Международната федерация по тенис на маса и техните партньори World Table Tennis.
Входът в залата за първите три квалификационни дни е свободен, а от петък – 1 септември, билетите са с цена 10 лева за възрастен. Деца и младежи до 18 години ще влизат свободно в хода на цялото състезание.

Вижте още

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.