Водещи новини

Не палете огън на открито по никакъв повод, апелират от РДПБЗН-Пазарджик

Поради завишения риск от възникване на пожари от РДПБЗН-Пазарджик апелират: Не палете огън на открито по никакъв повод. Въздържайте се да палите огън дори в дворовете и имотите си, докато почиствате отпадъци или стерилизирате домашно приготвени консерви. Рискът от възникване на пожар е изключително голям. Бъдете особено внимателни при използване на туристически газови бутилки.

Ако решите да се разхладите в планината, там също не палете огън, не изхвърляйте незагасени цигари, докато пътувате с автомобила или вървите пеш.

Ако забележите дори минимални признаци на пожарзадимяване, лек пушек, огън, не се двоумете и не подминавайте, а незабавно подайте съобщение за пожара на тел. 112 ! Всеки един пожар може да бъде локализиран и загасен бързо и ефективно, ако са предприети гасителни действия още при самото му възникване.  Ето и преките телефони за връзка с районните служби ”Пожарна безопасност и защита на населението в областта, с които също бихте могли се свържете при необходимост:

  • РСПБЗН-Пазарджик – 034/434060
  • РСПБЗН-Пещера – 034/434520
  • РСПБЗН-Батак – 034/434599
  • РСПБЗН-Белово – 034/434666
  • РСПБЗН-Панагюрище – 034/434826
  • РСПБЗН-Велинград – 034/434720

 

Вижте още

200 души ще рецитират в Националния конкурс за революционно слово „Оборище – факел на свободата“

За участие IX-ото издание на Националния конкурс за революционно слово  „Оборище – факел на свободата“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.