понеделник , 6 май 2024
Петър Костурков /вдясно/ с Желязко Гагов и Силвана Байкова СНИМКАТА е от фейсбук профила на г-н Гагов

При 40-градусова температура Петър Костурков защити по-висока степен в Таекуон-до

Шест часа продължи изпитът за високи ученически степени по Таекуон-До ITF в зони А и С. Той се проведе на 15 юли в спортната зала по Таекуон-До на националния стадион в София. За съжаление климатичната система на залата не работеше и изпитващи, и трениращи трябваше да побеждават не само вълнението от изпита, а и над 40-градусови температури, коментира Желязко Гагов, който бе един от изпитващите заедно с с мастър Ситнилски.

На изпита се яви и Петър Костурков от панагюрския СК „ОДИН“. Той започна изпита с 4 теоретични въпроса, след това мина през изискванията на основната техника с крака и ръце, форми, падания, хвърляния, самозащита срещу атаки с нож и свободен спаринг.  Кулминацията беше накрая при чупенето, като панагюрският юноша счупи всичките си дъски.

Елемент от 6-ччасовия изпит за по-висока степен
СНИМКАТА е от фейсбук профила на Желязко Гагов

Преминавайки успешно през компонентите от изпитната програма, Петър Костурков защити 3 гуп

През семпетмри Силвана Байкова, също състезателка на СК „ОДИН“, ще се яви на изпит за черни колани, съобщи Желязко Гагов. Припомняме, че той години наред беше основен треньор на панагюрските привърженици на корейското бойно изкуство Таекуон-До.  Защитил е черен колан, V дан.

 

Вижте още

Дни на отворени врати се проведоха в „ОПТИКС“ АД

Екипът на „ОПТИКС“ АД за поредна година проведе Дни на отворени врати в различни производствени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.