четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Желязко Гагов /вдясно/ на Рожен преди откриването на събора СНИМКАТА е от фейсбук профила на г-н Гагов

Желязко Гагов: На Рожен преоткриваме гордостта си на българи

Желязко Гагов и Яким Кастелов бяха представителите на „ОПТИКС“ АД на официалното откриване на събора на народното творчество на местността Рожен и 111-метровия пилон, на който бе издигнат българският трибагреник. Сред дарителите на инициативата за изгрждане на пилона бе „ОПТИКС“ АД. Хиляди българи от близо и далеч се събраха на Роженските поляни, за да станат част от събитието.

Българският трибагреник преди да бъде изгинта на 111-метровия пилон
СНИМКАТА е от фейсбук профила на Ж.Гагов

Ето как го описа в фейсбук профила си Желязко Гагов: Конници, момичета в носии, знамена… и пет малки гайдарчета… Когато момчетата минаха покрай мен исках да извикам „Браво!“, …но не успях. Бучка щастие запуши гърлото ми… Защото сълзите, напиращи в очите ми, вибрираха със звука на гайдите и издаваха радостта ми, че съм БЪЛГАРИН. Че съм тук… и че заедно с петте момчета и хилядите други българи на поляните на Рожен преоткриваме гордостта си.

Космическият глас на Валя Балканска вдигна на високи обороти емоционалното преживяване. Силна доза вълнение придаде и изпълнението на нестинарките. Щеше да ми се пръсне сърцето от кеф, сподели друг панагюрец, който за първи път е на Роженския събор.

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.