Водещи новини
Учениците, които спечелиха 6 медала от Младежката Балканска олимпиада по математика. В нея учстваха 19 отбора. СНИМКАТА е от сайта mediabnicks.bg

Наши ученици спечелиха 24 медала от международни олимпиади

Български ученици са спечелили 24 медала от проведените от началото на годината международни олимпиади по експериментални науки, химия, физика и математика. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на наградите „Бизнес Хонорис Кауза“ на вестник „24 часа“. По думите му тези резултати са гордост не само за тях и техните учители, но и за цялото общество.

Министър Цоков връчи отличие на „Виваком“ за кампанията „Жълти стотинки“. Тя се провежда от 10 години като през този период в касички в магазините на мобилния оператор са събрани над 790 000 лева, използвани за различни каузи. През последните две години кампанията подпомага българските отбори, участващи на международни олимпиади и състезания по природни науки, математика и информатика. 

„Положително е когато компании и институциите работят по общи цели”, подчерта министър Цоков и допълни, че “социално отговорното поведение в тази сфера допринася не само за по-добро образование, но и за по-добро бъдеще на обществото”.        ИЗТОЧНИК: МОН

Вижте още

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.