Водещи новини

Трето поред обезпаразитяване на терени и обекти започва от 4 юли в община Панаггюрище

Община Панагюрище информира всички граждани, че в периода от 04 до 07 юли 2023 г. ще бъде извършено обезпаразитяване на всички терени и обекти, които са публична общинска собственост. Предстоящата обработка e III-та за тази година и за всяка от обработките се използват разрешени за употреба биоцидни препарати /в съответната препоръчителна доза и концентрация/.

Мерките ще обхванат градски парк, всички училища; детски ясли и градини; ЦПЛР, музеи, детски площадки; спортни комплекси и др. и прилежащите към тях тревни площи. Предвидени са дезакаризация/дезинсекция на тревните площи – за унищожаване на вредните членестоноги – инсекти и акари (кърлежи) и комари-имаго, които са преносители на инфекциозни и паразитни болести. На всеки обработен терен ще бъдат поставени информационни табели, съобщава на сайта си Общината.

Призовават се гражданите да обръщат внимание на указателните табели за извършваната обработка при разходки и да спазват карантинните срокове, посочени на табелите!

ИЗТОЧНИК: сайт на Община Панагюрище

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.