неделя , 28 април 2024
Нидар Зауи,Никол Гулекова и Анастасия Поптолева СНИМКА: Павлина ЛАЛЕВА

Деца от Панагюрище са пример по милосърдие. Да ги подкрепим в благотворителната им кауза!

Павлина ЛАЛЕВА

На 1 юли едни посрещаха  изгрева на слънцето на брега на морето, други покоряваха високи планински върхове, а четири момичета от Панагюрище поставиха началото на новата си благотворителна акция. Това са 9-годишните Анастасия Поптолева и Никол Гулекова, 10-годишната Нидар Зауи и Божидара Касабова, която в момента е в чужбина.

Този път каузата им е да подпомогнат млада жена, болна от рак, която има детенце на годинка и половина. Момичетата научили за жената и решили да действат.

СНИМКА: Павлина ЛАЛЕВА

Сътворили няколко рисунки за оцветяване, събрали хубави камъчета, направили герданчета… и ДНЕС ги подредили на масичка. Цените на предлагаания асортимент са съвсем символични – от 20 стотинки до левче, но делото им е безценно и пример за човеколюбие, открит урок по милосърдие и доброволчество.

Всеки, който иска да помогне на младата жена, нека подкрепи благотворителната кауза на четирите момичета, като си купи нещо от тях. Разполагат масичката си СРЕЩУ аграрната аптека от 10.30 до 12.30 часа. След обяд също ще са там.

Ако решите да ги подкрепите, но в момента ги няма, знайте, че причината е сериозна – Никол и Анастасия всеки ден имат двуразови тренировки, защото се подготвят за състезание по плуване в Стара Загора на 8 и 9 юли. ПРИПОМНЯМ, че миналата година същите момичета на същата улица имаха благотворителна изява с цел да помогнат на болен млад мъж. НЕКА ГИ ПОДКРЕПИМ! Заслужават подкрепата на възрастните и са урок за тях

 

 

 

 

 

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.