понеделник , 6 май 2024
Производственият директор на "Асарел-Медет" АД инж.Иван Чолаков с гостите от "Орика", Австралия, в музея на панагюрската компания. СНИМКИ: Фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Топ мениджъри от „Орика“, Австралия, посетиха „Асарел-Медет“

Мениджъри от австралийската компания „Орика“, водени от вицепрезидента за Европа, Средния Изток и Азия – Виктор Моралез Баеса, посетиха „Асарел-Медет“ на 13 юни. Те бяха придружавани от инж. Нейко Узунов – изпълнителен директор на дъщерното ни дружество „Орика Мед България“. Изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД инж. Николай Пелтеков поздрави гостите и ги запозна с визията на компанията, като сподели „тайната“ на успешния бизнес.
Виктор Баеса благодари за възможността той и колегите му да посетят един от лидерите в българския рудодобив и допълни, че „Орика“ се гордее с партньорството си с „Асарел-Медет“.
Гостите, сред които имаше представители на австралийската компания от четири континента, разгледаха фирмената експозиция за историята на „Асарел-Медет“ и изведените от употреба минни машини и оборудване. След това посетиха диспечерския пулт на рудник „Асарел“. Там директорът „Производствени дейности“ инж. Иван Чолаков ги запозна с технологичните процеси в дружеството – от добива на рудата до получаването на крайния продукт – меден флотационен концентрат, както и с автоматизираните системи в рудник „Асарел“. Инж. Чолаков обсъди с представителите на „Орика“ възможностите за запознаване с новите им продукти и технологии за оптимизиране на взривните работи и гарантиране устойчивостта на рудничните бордове, както и допълнително обучение за извършване на ефективни взривни дейности.
След края на обиколката в предприятието мениджърите от „Орика“ разгледаха залата трезор с Панагюрското златно съкровище.
ИЗТОЧНИК: Фейсбук страницата на „Асарел-Медет“ АД

Вижте още

Много млади хора се включиха в празничното ществие за 148 години от Априлското въстание

С празнично шествие от Историческия музей ДНЕС в Панагюрище започна честването на 148 години от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.