Водещи новини
За изпита по математика бе изтеглен вариант 2 СНИМКАТА е от сайта на МОН

Днес е НВО по математика за 7 и 10 клас

Днес се провежда вторият задължителен изпит по математика от Националното външно оценяване в 7 и 10 клас. Както и в предходната година на изпита по математика, на националното външно оценяване седмокласниците трябва да се справят с 23 задачи. Сред тях има с избираем и отворен отговор. Това припомни Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН преди днешното теглене на варианта за изпита. Тя посочи, че изпитите от националното външно оценяване след 7 клас са едни от най-значимите, защото резултатите от тях служат за класиране в профилираните и професионални гимназии и паралелки. 18 от задачите изискват посочване на един верен отговор от четири възможни. Две са с кратък свободен отговор, а три изискват разширен свободен отговор. 

Днес на изпита по математика се очаква да се явят около 63 000 седмокласници. По-късно през деня национален изпит по математика полагат и десетокласниците, които тази година са над 54 500, съобщава на сайта си МОН.Тестът по математика за десетокласниците има 17 задачи, от които 15 са с избираем отговор, а две с разширен свободен отговор.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.