понеделник , 20 май 2024
Водещи новини
Момент от специализираната полицейска операция в област Пазарджик СНИМКАТА е предоставена от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик

Полицията регистрира 18 престъпления и образува 8 досъдебни производства в облас Пазарджик пи специализирана операция

През изминалото денонощие на територията на област Пазарджик се проведе масирана специализирана полицейска операция. Тя е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност в обслужваната от дирекцията територия. В операцията участваха служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в София и Пловдив. В хода на акцията са проверени 1092 човека, 939 моторни превозни средства, 17 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 16 автоморги и сервизи, 22 заложни къщи и 86 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 18 престъпления, образувани са 8 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 8 лица.  Съставени са 79 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, както и 13 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.

 По време на полицейските действия в цялата област за разкрити извършителите на общо 8 кражби, като от тях 4 са домови, две са от работилници или стопански дворове и една от сградата на учебно заведение в Пазарджик. Извършителите на посегателствата са във възрастовия диапазон между 14 и 66 години. Установена е самоличността на двама мъже от велинградските села Биркова и Горна Дъбева, които са нанесли побой в района на бензиностанция на млад мъж от съседното село Рохлева. При проверки на адреси в септемврийското село Ковачево и на вила край Велинград полицаите са открили общо 11.250 килограма сух нарязан тютюн и 420 къса с цигари, всичките без бандерол. Двама водачи на автомобили са засечени да управляват возилата си под въздействието на наркотици.

 ИЗТОЧНИК: Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     

Вижте още

В Панагюрище се проведе Националният фестивал за хорово изкуство „България – една безсмъртна песен”

В Деня на Светите братя Кирил и Методий“ – 11 май, в Панагюрище се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.