понеделник , 24 юни 2024
Водещи новини
СНИМКА: Борислав Чуклев

Германия спечели първото място в Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище. Второто място си поделиха…

Павлина ЛАЛЕВА

В рамките на 3 дни – 9, 10 и 11 юни, центърът на Панагюрище вечер се превръщаше в място на концерти и пиротехнически многоцветни спектакли. Стотици гости от страната и чужбина се забавляваха на воля, аплодирайки своите любими певци и шумно възклицавайки при цветните огнени фигури в небето, дело на състезаващите се отбори от Италия, Германия и Андора по време на Х-ото издание на Международния фестивал по фойерверки. 

На 9 юни се представи отборът на Италия.

СНИМКА : Илия НЕМИГЕНЧЕВ

На 10 юни вечерта градуса на настроението с песенните си изпълнения вдигнаха талантливата панагюрка Донна, група „СкандаУ“ и рок група „Конкурент“, а стилно съчетание на различни картини от огън, цвят и фантазия в небето направи отборът на Германия.

СНИМКА: Илия НЕМИГЕНЧЕВ

Третата вечер /11 юни/ не отстъпи по изпълнения на първата и втората. Своята състезателна пиротехническа програма представи отборът на Андора, а в концерта преди нея участваха Дара Екимова и Стенли със своята банда. В рамките на по 5 минути подгряваща заря и в трите вечери правеше панагюрската фирма „Огнена хризантема” ЕООД.

Жури в състав: Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, Галина Матанова – зам.-кмет, инж. Николай Пелтеков – изпълнителен директор на „Асарел Медет” АД, и г-н Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване” на „Оптикс” АД, оценяваше състезателните програми на трите отбора и имашета нелеката задача да излъчи победител. За такъв бе определен отборът на Германия, а другите два бяха класирани на второ място.

СНИМКА: Борислав Чуклев

Водещ на Х-ото издание на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище бе Павел Владимиров – Павката.

Събитието завърши с награждаване на отборите и грандиозен пиротехнически мюзикъл на „Огнена Хризантема“ ЕООД.

 

Вижте още

В Панагюрище ще се изгради Циклотронен комплекс за производство на радиофармацевтици

Първа копка на обект: „Циклотронен комплекс за производство на радиофармацевтици за външни за съоръжението клиенти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.