Водещи новини
Момент от връчването на стипендиите СНИМКА : МОН

21 български студенти спечелиха стипендията на посланика на Китай

21 български студенти спечелиха стипендията на посланика на Китай за учебната 2022/2023 година. На 5 юни те получиха наградите си от служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов и посланика на Китай Н. Пр. Дун Сяодзюн на церемония в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Надявам се нашето успешно сътрудничество да продължи и да постигаме по-добри резултати. Ценим високо взаимните усилия на двете държави и се надявам все повече млади хора да имат желание да изучават китайски език в България и български език да се изучава в китайски университети“, каза в приветствието си министър Пенов. Той припомни, че в България има и няколко училища, в които също се изучава китайски език. 

„Преди всичко бих искал да отправя най-горещите си поздравления към всички наградени студенти и изразя моето най-дълбоко уважение към всички преподаватели и доброволци по китайски език“, каза в приветствието си посланикът на Китай Дун Сяодзюн. Той изтъкна, че сътрудничеството между двете държави в областта на образованието и разкриването на повече места за обмен е изключително важно.

Отличените със стипендии студенти са от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Югозападния университет „Неофит Рилски“. Те се обучават по специалности, свързани с китайски език и имат отличен успех.

ИЗТОЧНИК: МОН

Вижте още

Възстановка и празничен концерт в Панагюрище за 148 години от Априлската епопея

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.