Водещи новини
Исторически музей - Стрелча СНИМКАТА е от сайта на Община Стрелча

Подновиха интерактивната експозиция „Етнография” на Исторически музей – Стрелча. 

След дълга и упорита работа на 30 май  тържествено беше открита подновената интерактивна експозиция „Етнография” на Исторически музей – Стрелча.  Експозицията е реновирана с подкрепата на Национален фонд „Култура” –  „Музеят – място за нови технологии и знания“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“.

Откриването започна с думи на Николета Петкова – директор на Исторически музей – Стрелча, която благодари на Национален фонд „Култура” за предоставеното финансиране и възможността да превърнат музея в предпочитана дестинация за малки и големи, както и на всички, работили по проекта.

Доц. Ангел Янков, директор на Регионален етнографски музей – Пловдив, поздрави екипа на Исторически музей – Стрелча за добре свършената работа, като добави, че обновената експозиция професионално показва бита, духовната култура, занаятите и търговията в Стрелча. Тържествената част завърши със слово на Емил Михов – партньор и изпълнител по проекта.

Сред официалните гости на събитието бяха Борис Хаджийски, директор на Регионален исторически музей – Пазарджик, Кунка Неделева, директор Дирекция на музеите – гр. Копривщица, доц. Ангел Янков, директор на Регионален етнографски музей – Пловдив, Ганчо Грозев, директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Стрелча, Людмила Иванова, ръководител на Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) гр. Стрелча.

ИЗТОЧНИК: Исторически музей – Стрелча

Вижте още

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов: Да отстояваме самоотвержено каузите Панагюрище и България!

Уважаеми жители и гости на община Панагюрище,  През април преди 148 години със своята саможертва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.